21 juni 2024

Het buurtoverleg maakt grote stappen.

Bewoners,

Er zijn nu diverse overleggen geweest met de gemeente met betrekking veiligheid, groenvoorziening en leefbaarheid in onze wijk.
We kunnen zeggen dat er grote stappen worden gemaakt om heel veel dingen te gaan realiseren.
Ten eerste wil ik mijn dank uitspreken over de enorme bereidheid van bewoners van onze hofjes die zich inzetten om dit allemaal te realiseren.
Maar ook Guido Schipper die vanuit de gemeente Alkmaar zich inzet voor onze hofjes.
Ook is er een enorme beweging gaande van mensen in de El Grecohof die een bewonerscommissie gaan opzetten om samen met ons er een veilige en leefbare wijk van willen maken.
En of dat nog niet genoeg is wordt dit ook uitgebreid met vertegenwoordigers van de moskee die zich met ons willen verenigen.
Het is net een olievlek die zich gaat uitbreiden waarbij zovelen mensen zich willen inzetten voor een goed doel.
Ik zie op dit moment heel veel positiviteit en een enorme uitdaging om deze wijk weer goed op de kaart te zetten.
Dit doen we natuurlijk niet alleen want ook de gemeente en de burgemeester wil ons hierbij enorm steunen.
Een hele leuke opmerking was vandaag dat ze het nog niet eerder hebben meegemaakt wat voor inzet en enthousiasme we tot dit moment hebben laten zien.
Vandaag hadden we op de vergadering; Allard Pliester (groen en spelen).
We hebben Allard uitgenodigd omdat we graag het groen in ons hofje anders zouden willen hebben en dat we het zelf ook zouden willen onderhouden.
Ik kan u vertellen dat bewoonster Marjan van der Laan met een professionele tekening kwam die gemaakt was door tuinarchitect John Koomen uit Wognum.
Gezien de gemeente had gevraagd of we een schets konden maken, was dit natuurlijk een aanpak waar ze mee uit de voeten kunnen.
Ook werd onze nieuwe gebiedsconsulent (Jos Sinnige) geïntroduceerd, die tot zijn genoegen te maken krijgt met een zeer actieve groep mensen.
Wat ook positief is dat de mensen die de moskee vertegenwoordigen ook graag van de partij willen zijn.
Zij willen zich inzetten om er voor te zorgen dat jongeren zich ook welkom voelen in de wijk en hiervoor samen met ons ideeën te smeden om dit te realiseren.
Ook zijn er eenzame mensen  die gezien hun etnische achtergrond wel willen maar zich niet goed kunnen mengen in onze samenleving.
Hiervoor hebben zij professionele mensen ingeschakeld die dit op touw gaan zetten om dit wel te realiseren, maar het zou goed zijn als wij ze daarbij kunnen helpen.

De snelheid op de Picassolaan

Nu komen we op mijn gebied betreffende de snelheid op de Picassolaan.
Op de vergadering was ook Peter Oosterhof (verkeer) aanwezig.
Ik heb een paar kritische vragen waarom de snelheid van de Picassolaan niet naar 30 km/u kan en voor snelheidsbeperkende maatregelen.
Ook is ter sprake gekomen over de parkeerplaatsen in de El Grecohof die maar voor 50% bezet zijn en hier misschien een andere bestemming voor kan worden.

Snelheid

Peter heeft aangegeven dat men al heel lang bezig is om van de Mondriaanstraat tot en met de Picassolaan er een 30 km zone van te maken.
Om dit te realiseren moet de weg 5 meter breed worden (is nu 6 meter) en zijn er diverse snelheidsbeperkende maatregelen voor nodig.
Tot nu toe is het niet mogelijk gezien er geen budget voor is om dit allemaal te realiseren.
We hebben de vraag gesteld waarom we, om de snelheid er uit te halen de Picassolaan geen voorrangsweg meer te maken maar rechts voorrang te geven.
Het is landelijk bepaald dat de snelste weg ( in dit geval de Picassolaan met 50km/u) voorrang heeft op een weg die je verlaat waar de snelheid 30 km/u is.
Maar op het moment dat het voormalig AZC terrein gereed wordt gemaakt voor nieuwbouw wordt de Picassolaan meegenomen in het plan en kunnen we er haast van uitgaan dat het dan een 30 km zone wordt.

Parkeerplaatsen El Grecohof

Momenteel wordt de parkeerplaats aan de El Grecohof voor 50 % gebruikt.
Ons verzoek was een kleinere en overzichtelijke parkeerplaats om de dealers op afstand te houden.
Om de parkeerplaats te halveren is geen optie want de gemeente geeft hier geen toestemming voor mits er zeer gegronde redenen zijn om dit te doen.
Wat eventueel wel overwogen kan worden is dat de auto’s niet meer rond kunnen rijden zoals nu het geval is.

2 gedachten over “Het buurtoverleg maakt grote stappen.

  1. Hoi Hans,

   Bedankt voor je reactie ik heb de site op verschillende type mobiele telefoons bekeken maar daar loopt de tekst niet door de foto heen.
   Ik weet dan ook niet waar dit aan kan liggen.

   Groetjes,
   Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.