21 juni 2024

De VVD op bezoek

Bewoners,

Na nogmaals een mail gestuurd naar de VVD over onze wensen kregen wij een reactie en zij zijn ingegaan op onze uitnodiging.
Christiaan Peetoom kwam als afgevaardigde van de VVD bij ons op bezoek.
Het leuke is dat Cristiaan bij ons in de wijk woont en snapt waar het over gaat.
Cristiaan heeft ook belooft dat wij een gesprek met de wethouder krijgen om onze wensen kenbaar te maken.
Wij zullen hier dan ook dankbaar gebruik van maken.
Hij heeft ons dan ook een verslag gestuurd welke u hieronder kunt lezen.

Zoals in het gesprek aangegeven is de fractie van de VVD van mening dat het ons goed lijkt dat de herontwikkeling zal zorgen voor een opwaardering van de wijk. De grondslag voor onze standpunt is het verkiezingsprogramma. In ons programma staat het volgende: 
-focus verleggen van sociale huurwoningen nar vrije sector huurwoningen.
-meer studentenhuisvesting
-regionale afspraak van 30% sociaal wordt geschrapt

Als Alkmaarse VVD kunnen we de plannen natuurlijk pas beoordelen als deze beschikbaar zijn. Maar mijn interpretatie is dat onze standpunten t.a.v. deze locatie in grote mate overeenkomen. Dus woningbouw op het voormalige terrein van het het COA en appartementen op het terrein van Ahrend gebouw. Maar uiteraard zullen we de plannen als VVD moeten afwachten voordat we een standpunt kunnen innemen. 

Wat betreft het initiatief vanuit jullie groep kunnen we daar alleen maar heel erg blij mee zijn. Het is ontzettend goed dat jullie er al zo vroeg bij zijn en de fractie van de Alkmaarse VVD steunt dat van harte. We zullen jullie dus geen meter in de weg leggen. Het is aan te raden even contact op te nemen met de griffie om te bekijken wat precies de opties zijn om mee te denken. Zij hebben verstand van alle processen en zijn in die zin aanspreekpunt. Zij ondersteunen de gemeenteraad en weten van alle met elkaar afgesproken regels. 

Raadsgriffie@alkmaar.nl 

Verder is het aan te raden om een afspraak te maken met de wethouder. Dat kunnen wij voor jullie regelen mochten jullie dat willen. 

Ik hoor het graag!

Met vriendelijke groet,

Christiaan Peetoom

Alkmaarse VVD 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.