Toch hoogbouw straks op voormalig AZC terrein

Toen de plannen er waren om het AZC te sluiten zijn we met een paar mensen naar diverse partijen gegaan zoals OPA, SPA, VVD, en D66
Met als doel dat wij graag hoogbouw willen zien op de hoek Picassolaan en Aert de Gelderlaan.
Maar op het voormalig AZC terrein er dan plaats moet komen voor gezinswoningen zowel koop als sociale huur.
Dit om voor onze neus geen hoogbouw te hebben en de Picassolaan te ontlasten van verkeer.
Nu staat de gemeenteraad bijna anoniem achter de plannen om de hoogbouw aan de Picassolaan 201.
Echter was alleen de partij BAS het er niet mee eens, die zag liever huizen met tuinen.
De rest van de raad kon zich hier niet in vinden gezien de problemen op de huizenmarkt.
Dit zou wel eens kunnen betekenen dat wij in de toekomst ook voor onze deur hoogbouw krijgen met alle drukte die daar bij hoort.
Het standpunt van de partijen is nu wel duidelijk en ik denk dat onze inbreng over de herontwikkeling van het terrein weinig tot geen invloed zal hebben.
We moeten echt scherp blijven over de plannen die de gemeente in petto heeft voor onze wijk.

Hieronder de beslissing van de raad over Picassolaan 201

Vrijwel hele gemeenteraad positief over bouw appartementen op locatie Picassolaan 201

De Alkmaarse gemeenteraad is positief over de bouw van drie appartementencomplexen op de locatie Picassolaan 201. Dat blijkt uit de commissievergadering van dinsdag, waarbij de fractievoorzitters het voorstel tot wijziging van het bestemmingsplan bespraken. Alleen Ben Bijl van BAS was tegen; hij wil niet 146 appartementen, maar huizen met een tuintje.

Van de positieve fracties kwam wel uit meerdere hoeken kritiek over het aandeel sociale woningen. Deze zouden alleen voor de verkoop zijn en zij willen ook verhuur. Gijsbert van Itterson Scholten van de PvdA benadrukte dat sociale koop op termijn toch ook onbetaalbaar wordt.

Meerdere fractievoorzitters vroegen, net als de enige spreker op de avond, om oog te hebben voor de geluidsoverlast vanaf de N9. Ook werd gevraagd om goede participatie vanuit de buurt bij de verdere uitwerking van een aantrekkelijk ogend ontwerp.

Itterson Scholten van de PvdA wil daarnaast aandacht voor verkeersveiligheid. Wat de fractie betreft wordt de Picassolaan een fietsstraat en verhuizen de parkeerplekken langs de weg ook naar het terrein. Kitty van Dam van de PvdD miste mogelijkheden voor fietsparkeren. Gosse Postma van het CDA vroeg wethouder Elly Konijn om exclusiviteit voor woningzoekenden uit de regio.

Arie Epskamp van SPA haalde de verloedering en de drugshandel in het bestaande kantoorpand aan. Hij wil graag dat snel effectief wordt opgetreden, aangezien het nog even zal duren voordat het gebouw wordt gesloopt.

Meerdere fractievoorzitters bekritiseerden de wens van collega Ben Bijl om huizen met tuinen. Een aantal zei geen reductie naar grofweg 30 tot 40 woningen te willen, gezien de woningnood. Er werd ook gevreesd voor vertraging, als de plannen nu nog helemaal worden omgegooid. Postma van de PvdA rekende voor dat, om het project rendabel te houden, die huizen 7,5 tot 9 ton zouden gaan kosten. Iets waar de makelaars het volgens de BAS-fractievoorzitter overigens niet mee eens waren.

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.