Gemeente promoot racebaan

De Picassolaan is gepromoveerd als racebaan door onze gemeente Alkmaar.
Vele mails en gesprekken tevergeefs om de Picassolaan een 30 km zone te maken.
Excuses als het is een doorgaande weg of de bus rijdt alleen in 50 km zones en de uitvaardienst moet hier rijden zonder hobbels worden op tafel gegooid.
Al deze excuses zijn te weerleggen kijk alleen maar naar de Westerweg, daar is het 30 km zone en verkeer van rechts heeft voorrang, oh ja er zit een uitvaartcentrum en er is geen hobbel te bekennen op deze weg.
Dan die bus die ook door de Vincent van Goghlaan rijdt en stopt bij de Aldi, dat is gewoon 30 km zone.
Nogmaals alles is te weerleggen echter ziet de gemeente de noodzaak van veiligheid niet in bij de Picassolaan waar menigmaal de snelheid ruim wordt overtreden.
Nee er werkt een een ambtenaar bij de gemeente die het belangrijk vindt dat het een voorrangsweg is en dit accentueert door en extra voorrangsborden te plaatsen.
Dus auto’s en motoren leeft je lekker uit op het rechte stuk trek het gas maar open en doe net of je Verstappen of een Rossi bent.
Een huisdiertje of een kind wat plots oversteekt is niet belangrijk al jij maar het euforische gevoel hebt even in een raceauto of op een racemotor te zitten.
Tenslotte de gemeente geeft je hiervoor alle ruimte want met verkeer van rechts hoef je geen rekening te houden.

Wel ironisch dat ze 100 meter na het voorrangsbord ook een bord hebben hangen van pas op overstekende kinderen.
Maar die hangt er denk ik voor de schijn want een redelijk denkend mens zou allang ook dit gedeelte van de wijk een 30 km zone hebben gemaakt.

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.