Het zal je maar overkomen (UPDATE)

Beste bewoners,

Lees hier het persbericht over wat er gebouwd gaat worden op het Oudorperdijkje en het Eilandswal.
Je kunt wel zeggen als je een mooi woning hebt en dit naast je deur komt te staan”” Dag zon, dag uitzicht, dag privacy en welkom muur”.
Zoals u ziet zijn de proporties van de nieuw te bouwen appartementen op deze maquette enorm ten opzichte van de bestaande woningen.
Het zal je maar overkomen dat je tegen een muur van 20 meter hoog staat te kijken.
Je was gewend in de zomer lekker in je achtertuin te gaan genieten van de zon maar ja deze bouw moet en zal er komen dus weg zon.
U ziet wel dat het belangrijk is om ons te verenigen anders zie ik het voor ons zeer somber in, want al het terrein wat vrij komt om te bouwen wordt met beide handen aangegrepen om hoogbouw te plaatsen zonder dat er rekening met de bewoners of omgeving wordt gehouden.

DE PVDA is geschrokken van bouwvolume Oudorperdijkje/Eilandswal.

De gemeenteraadsfractie van de PvdA is geschrokken van de hoogte en omvang van het project Westfriese poort. Dit project behelst de bouw van 31 appartementen in zes woonlagen op de hoek van de Eilandswal en Oudorperdijkje. De voorziene appartementen lopen uiteen van 88 tot 240 vierkante meter. Het plan ligt tot eind januari ter inzage, het ziet er nu al naar uit dat hier veel zienswijzen tegen ingebracht zullen worden.
Maquette Eilandswal
De fractie werd benaderd door bezorgde buurtbewoners, die aangeven dat de 4 tot 6 beoogde woonlagen tot 22 meter hoog zijn,ruim twee keer zo hoog zijn als de omliggende woningen, waaronder vijf gemeentelijke monumenten. Bovendien worden ze vlak aan de straat gebouwd, met overhangende balkons. Buurtbewoners vrezen gevaarlijke situaties.

Daarnaast maakt men zich zorgen over de, nu al, zeer hoge parkeerdruk. Bij de 31 appartementen komen 34 parkeerplaatsen in een ondergrondse kelder. In de buurt is nu al bijna geen parkeerplaats meer te vinden. De verwachting is dat kopers van dergelijke grote woningen meerdere auto’s bezitten.
Maquette OudorperdijkjeOverigens vraagt men zich ook af welke onvoorziene gevolgen, door de toenemende verstening en het toenemend aantal tropische regenbuien zoals die zich de laatste jaren hebben voorgedaan,voor de waterafvoer zullen hebben.Dit lijkt slecht geregeld.

De PvdA heeft de afgelopen jaren meer van dit soort plannen gezien, onder meer aan de Frederik Hendriklaan, het Ritsevoort en de Oosterburgstraat. Woordvoerder Leo van Etten stelt: ‘het is niet de eerste keer dat wij in de stad worden geconfronteerd met dit soort buitenproportionele bouwprojecten. Omwonenden lopen hier terecht tegen te hoop omdat deze te hoog en te massaal zijn ten opzichte van de bestaande woonomgeving. Als PvdA vindt weliswaar dat er meer woningen gebouwd moeten worden de komende jaren, maar dan wel passend in de buurt en met serieuze inspraak vooraf van omwonenden.

 

(UPDATE) Het plan West Friese Poort moet van tafel

Inmiddels is bekend geworden dat het huidige plan van tafel moet.
Wethouder Anjo van der Ven heeft te kennen gegeven dat gezien de hoogte van de bouw het niet zal gaan plaatsvinden.
Vink bouwbedrijf zal zijn plannen moeten herzien en de bouw moeten gaan aanpassen zoals het past in het straatbeeld van wat er nu staat.
De buurtbewoners zijn in opstand gekomen over deze bouwplannen en gelukkig met succes.

U ziet dus dat het wel degelijk zin heeft om bij de gemeente onze ideeën kenbaar te maken zodat zij hier tijdens het maken van hun plannen rekening zullen moeten houden met onze wensen.
En dit is beter om het proactief kenbaar te maken dan dat we achteraf niet meer kunnen reageren.

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.