Bijeenkomst met de burgemeester

Beste bewoners,

Mijn hoop was groot dat wij een visie zouden krijgen van onze burgemeester over wat er eventueel zou gaan komen op het voormalig AZC terrein.
Ik moet u teleurstellen dat wij helemaal geen visie hebben gekregen.
De burgemeester heeft aan het college gevraagd over hoe zij denken over de indeling van het terrein waarbij ze de omwonende niet willen teleurstellen.
De burgemeester geeft toe dat er zich in Alkmaar en met name in de Hoef er vrij veel hoogbouw aanwezig is, en of het misschien anders kan.
Wel heeft hij te kennen gegeven dat op het terrein van het voormalig Ahrend gebouw er sociale- en koopappartementen gebouwd gaan worden.
Toch raar dat dit ons al wel meegedeeld kan worden.
Verder heeft hij ons te kennen gegeven dat we met het comité de politieke partijen moeten benaderen over onze wensen.
Maar ja dat waren we toch wel van plan.
Verder heb ik de vraag gesteld of het zinvol is om ons te gaan verenigen zodat wij een juridische status hebben, wat betekend dat wij betrokken moeten worden in de plannen van de gemeente.
Dit vond de burgemeester een goed idee.
Ook kwam nog het voormalig buurthuis ter sprake.
Er was een koper voor dit pand, echter stond de gemeente niet geheel achter het plan wat de koper met het buurthuis wilde ondernemen.
Hierop is door de gemeente besloten het gebouw voorlopig uit de verkoop te halen en te kijken hoe het terrein meegenomen kan worden in het totaal plaatje.
Het betekent dus voor ons dat er nog een lange weg te gaan is om te vechten voor een mooie en sociale wijk en zeker niet het afvoerputje van Alkmaar te gaan worden.

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.